Dags att köpa hus eller bygga eget?

På denna siten har vi samlat en rad goda råd och tips för dig som ska bygga elelr köpa hus.

Att tänka på till husbygget

2019-10-14 14:22:57

Det finns mycket små saker att tänka på när man bygger hus som, bara vilken färg på fasaden kan helt förändra hur huset upplevs, även hur du placerar huset på tomten kan ge olika upplevelser i huset.

 

Att välja färg

Något som drastiskt kan ändra hur huset upplevs av åskådare är vilken färg huset är målat. Exempelvis om du väljer ljusa eller mörkare kulörer förändrar helt känslan i huset. Ett hus som är målat i en mörkare kulör upplevs som mindre kontra ett hus som är målat vitt som upplevs större än vad det är. Med hjälp av detta brukar man utnyttja det på mindre hus, man målar de i ljusare färger så de känns mindre och oftast undviker man mörkare färg på ljusa hus.

 

Det finns även fler färger än vit eller svart att välja på såklart, även de förändrar upplevelsen på huset. En färg som är väldigt populär i Sverige är röda hus, det man brukar tänka på då är att inte välja en för stark då det kan upplevas som en väldigt intensiv färg som inte passar in.

 

Husets placering

Hur du placerar huset på tomten är något som kan förändra din upplevelse i huset mer än hur huset upplevs utifrån, därför är det viktigt att du vet hur du vill ha det. Beroende på hur du placerar huset kan det påverka om du får kvällssol eller morgonsol. En sak att tänka på är var garaget är placerat, har du inte tänk på detta skulle det kunna leda till att garaget blockerar morgon eller kvällssolen på altanen.

 

En annan sak som är viktig är hur utsikten är i huset, det första du behöver göra är att ta reda på vad du vill se när du kollar ut ur fönsterna eller när du står på altanen. När du vet detta kan du fundera på var du vill placera fönster för att få den bästa upplevelsen

 

.