Dags att köpa hus eller bygga eget?

På denna siten har vi samlat en rad goda råd och tips för dig som ska bygga elelr köpa hus.

Många typer av rullgardiner

2019-01-25 12:55:25
Det finns flera fördelar med att köpa en riktigt bra rullgardin till sitt hem, men det gäller att hitta den rullgardin som passar just de egna behoven bland alla de val som finns på marknaden.

Rullgardiner till hem och kontor kommer i många modeller.

Läs mer även här om valet av rullgardin.

Rullgardin efter de enskilda behoven

Det finns flera anledningar till varför man kan tänkas vara i behov av en bra rullgardin till något utrymme i hemmet. Det kan vara med syftet att man vill sova bättre om natten eller att man vill skydda sitt hem mot insyn från personer som passerar utanför fastighetens fönster. Med en effektiv rullgardin får man den mörkläggning som krävs för en god natts sömn samt ett skydd mot insyn.

En rullgardin av rätt material och färg har också den fördelen att den skyddar mot solens strålar under sommarhalvåret samt att den hjälper till att få ned temperaturerna inne i huset. En rullgardin kan på det viset göra sitt till för att skapa ett behagligt inomhusklimat.

Det finns dock många typer av rullgardiner att välja mellan. När du väljer rullgardin måste du tänka på både val av färg, material samt funktion och storlek på rullgardinen. En typ av rullgardin är en så kallad effektgardin. Den typen av rullgardin kan ställas in beroende på hur mycket ljus man vill släppa in via sina fönster.

En annan typ av rullgardin är en så kallad mörkläggningsgardin som precis som namnet vittnar om är anpassad efter att få bort ljusinsläppet i ett rum.

Hjälp att välja rätt rullgardin

Vilken typ av rullgardin som är det rätta valet kan skilja sig både beroende på vilket utrymme som rullgardinen ska sitta i och på vad som är syftet med gardinen. Om man vill ha hjälp att välja rätt kan det vara bra att fråga ett professionellt företag.